19.3.2021

Felixin uusi huone

Kerroin jo aiemmin, että Felix siirtyi tammikuun lopulla isompaan makuuhuoneeseen ja siirtyi samalla isojen poikein sänkyyn ja nyt on vuorossa huoneen esittely. Halusin ennen kaikkea huoneen miellyttävän ensisijaisesti Felixiä eikä meitä vanhempia. Riittää että muut huoneet on neutraaleja ja oman mieltymyksen mukaisia niin lasten huoneet saa näyttää lasten huoneilta. Päätettiin maalata huoneeseen yksi tehosteseinä Felixin lempivärillä ja sävyksi valikoitui ihana tikkurilan regatta. Pohdittiin myös tapettia, mutta vastaan ei tullut mitään mieleistä, joten ajateltiin, että mennään nyt helposti maalilla mikä kestää aikaa. 
 

Uutta huonetta varten piti ostaa myös uudet huonekalut. Ostettiin siis uusi juniorisänky vetolaatikolla jotta pinnasänky vapautui pikkuveljelle. Hankittiin samanlainen kallax leluille kun vanhassakin huoneessa oli ja osittain uudet laatikot samassa sävyssä kuin aiemmin, koska osa oli mennyt jo huonoon kuntoon. Koitin tutkia myös muunlaisia ratkaisuja, mutta kallax on vaan niin käytännöllinen lelujen säilytykseen, joten mentiin sillä. Vanha jäi siis pikkuveljen huoneeseen johon samalla laitoin valmiiksi lelut millä Felix ei enää leiki. Ostettiin myös perinteinen automatto, olisin itse tietty valinnut mielummin neutraalin harmaasävyisen, mutta ajateltiin Felixin tykkäävän enemmän tästä niin päädyttiin tähän. Ostettiin myös pari hyllyä seinälle ettei ole niin kolkot seinät ja tuollainen söpö lelupussi vielä. 
 

Vielä pitäisi hankkia uusi kattolamppu, mutta vastaan ei ole tullut vielä mieleistä. Onneksi sieltä lamppu kuitenkin löytyy eli sen hankinnan kanssa ei ole kiirettä. Myös peilikaapiston valkoiselle seinälle haluaisin tauluja, mutta en ole vielä tilannut mitään, koska en osaa päättää mitä tilaisi. Haluaisin taulujen tietty miellyttävän Felixiä ja hän kun ei vielä osaa kunnolla sanoa vaihtoehdoista mitä haluaa kun lähes kaikkiin sanoo "tämä" niin olen jättänyt taulut vielä hautumaan ettei tule tehtyä hutiostoja tai turhia reikiä seinään.


Huonekalujen järjestys oli myös aika selkeä alusta asti sillä en halunnut sänkyä ikkunan seinälle, joten tämä oli ainut looginen paikka ja näin päin ollessaan on enemmän pitkällä seinällä tilaa säilyttää isompia leluja. Kallaxin halusin ehdottomasti tässäkin huoneessa ikkunan eteen vähän blokkaamaan pimennysverhon reunoilta tulevaa valoa, joten tosiaan ei jäänyt paljon vaihtoehtoja sijoittelulle kun oli kaksi näin isoa kriteeriä. Huoneeseen ei näillä näkymin ole tulossa pimennysverhon lisäksi verhoja kuten ei muissakaan makuuhuoneissa ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti