24.3.2018

Itsetehdyt tuttinauhat

Selasin nettikaupoista tuttinauhoja kun en ole kaupoissa törmännyt mieleisiin. Halusin silikonihelmiset tuttinauhat ja pienen googlettelun jälkeen päätin, että koitan tehdä sellaiset itse! On kiva kun nyt äitiyslomalla on pientä näprättävää. Mieheni auttoi solmujen teossa, jotta nauhoista tulisi varmasti mahdollisimman kestävät.

Tuttinauhan tekemiseen tarvitaan silikonihelmiä, nyöriä, tuttirengas ja klipsi. Varasin varmuuden vuoksi kumpaankin tuttinauhaan metrin verran nyöriä. Ennen tilausta mietin valmiiksi millaiset nauhat haluan tehdä ja hain hieman inspiraatiota netistä. Halusin myös tehdä nauhoista erin pituiset, koska en oikein tiedä vielä mikä on käytännöllisin pituus.


Tuttinauhan tekemisen aloitin sommittelemalla helmet oikeaan järjestykseen ja sitten tehtiin klipsiin kestävä solmu, me käytimme Palomar-solmua. Kun solmu oli valmis, aloitin helmien pujottamisen. Pujotin kumpaakin nyöriä neljän helmen verran, jotta tuttinauhasta tulee kestävämpi. Apuna toisen nyörin pujottamiseen käytin teippiä ja neulaa. Neljän helmen jälkeen jatkoin helmien pujottelemista yksinkertaiseen nyöriin.


Kun kaikki helmet oli pujotettu tehtiin tuttirenkaaseen solmu. Käytettiin tähänkin Palomar-solmua. Tämän pään solmun tekeminen on paljon vaikeampaa. Kun solmu oli valmis, pujotin nyörin taas neljän helmen läpi. Leikkasin ylimääräisen nauhan pois. Vaikka solmuista ja nauhoista saisikin todella pitävät, täytyy tuttinauhaa tietty tarkkailla käytössä, ettei se pääse purkautumaan.


Olen todella tyytyväinen kumpaankin tuttinauhaan ja näiden teko oli loppuen lopuksi helppoa, nopeaa ja edullista. Suosittelen tekemään itse mikäli yhtään tykkää näprätä!

2 kommenttia:

  1. Miten saat tehtyä palomar solmun tiukaksi tuttirenkaaseen? Olen yrittänyt monta kertaa mutta aina jää löysä kohta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kieltämättä todella haastavaa! En osaa sen paremmin neuvoa, kun että kokeilemalla ja jossain vaiheessa se sitten onnistuu :D Toivottavasti sait onnistumaan :)

      Poista