18.2.2018

Hiusten värjääminen raskausaikana

Moni odottaja varmaan pohtii hiusten värjäämistä odotusaikana ainakin jossain välissä. Osa värjää samaan tahtiin kuin ennenkin, osa harventaa värjäys väliä ja osa ei värjää ollenkaan. Itse kuulun tähän viimeisimpään ryhmään, vaikka itse en välttämättä usko siihen etteikö saisi tai että siitä koituisi vauvalle jotain. Tosin en ole perehtynyt aiheeseen lukemalla aiheesta esim. tutkimuksia, väitteitä tai mielipiteitä.

Värjäytin hiusteni pelkän tyven viimeksi 18.9. kampaajalla jolloin olin jo raskaana. Sitä ennen värjäytin kaikki hiukset meidän hääviikolla kesäkuussa. Noin kuukausi tyven värjäyksen jälkeen mieheni mamma kysyi mieheltäni, että ei kai Jasmiina aijo värjätä hiuksia odotusaikana kun siinä on niin paljon vaaroja jonkun lehtijutun mukaan. Mieheni kertoi tämän minulle kotona ja jäin pohtimaan aihetta tarkemmin.


Olen jo pitkään puhunut ja haaveillut, että kasvattaisin oman hiusvärini takaisin, koska hiuksista kuultaa läpi aiemmat värit kuten punainen, vaaleanruskea, tummanruskea ja kaikkea siltä väliltä. Tähän samaan haaveeseen on kuulunut hiusten leikkaus Long Bob tyyliin, koska olen ollut lähes aina pitkä hiuksinen.

Päädyin syyskuussa siihen, että nyt loppu hiusten värjäys ja oman hiusvärin kasvatus alkakoon! Nyt on mennyt tasan 5kk viimeisestä värjäyksestä ja paljon hiukset on jo kasvaneet. Onneksi tuo juurikasvu ei erotu niiin selkeästi, paitsi tietty päivänvalossa se hohkaa kauas. Usein olen laittanut hiukset myös tiukalle ponnarille, koska juurikasvu sekoittuu hyvin sekaan, eikä sitä mielestäni huomaa ollenkaan.


Hiuksia en ole vielä rohjennut leikkauttaa vaikka se joka päivä mielessä pyöriikin. Multa on raskausaikana irronnut huomattavasti enemmä hiuksia kuin ennen, alkaa itseänikin ärsyttämään kun joka paikka on täynnä pitkiä tummia hiuksia. Pitäisi nyt vaan rohkeasti antaa leikata, koska kasvaahan ne hiukset aina takaisin, ja voi olla että mulle sopii lyhyt malli paremmin kuin pitkä.

En tiedä olisinko ikinä aloittanut tätä kasvatusprojektia ilman raskautta, tuskin ihan heti. Nyt oli ainakin hyvä syy aloittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti