8.11.2015

Mustikka-valkosuklaa juustokakku

Mulle on tullut perinteeksi se, että leivon isänpäiväksi juustokakun ja tänä vuonna päädyin tekemään mustikka-valkosuklaa juustokakun. Se osoittautui oikein hyväksi valinnaksi, nimittäin tämä ohje kiilaa yköspaikalle tekemistäni juustokakuista! Bongasin suuntaa antavan ohjeen netistä, mutta muutin sitä enemmän omaan makuun sopivammaksi.

Syötiin koko kakku nelisteen melkeen kerralla, jopa veljeni, joka ei niin makeasta välitä, otti vielä lisääkin. Kakun lisäksi annoin isälleni lahjaksi lipun stand uppiin ja äitille tietty myös hommattiin lippu.

Suosittelen ehdottomasti että tehkää tätä kakkua! Helppo ja nopea tehdä ja ennen kaikkea aivan taivaallisen hyvää!


Pohja:
200g digestive-keksejä
75g voita

Täyte:
200g vanilja tuorejuustoa
4dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
n. 0,5dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Kiille: 
2prk mustikka pilttiä
sokeria
2 liivatelehteä
tilkka vettä


Pohja:
1. Sulata voi ja murskaa keksit ja sekoita hyvin yhteen.
2. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.


Täyte:
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10min
2. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, mausta kerma
3. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokeri
4. Sulata suklaa mikrossa ja yhdistä juustoseokseen
5. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi mikrossa, puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata kuumentamaasi vesi tilkkaan ja kaada liivateneste hiljalleen juustoseokseen koko ajan sekoittaen
6. Lisää kermavaahto juustoseokseen ja sekoita hyvin
7. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4h.


Kiille: 
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan 10min
2. Laita piltit kulhoon ja mausta sokerilla 
3.Sulata liivatteet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada liivateneste pilttien joukkoon hiljalleen koko ajan sekoittaen
4. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään


Koristele seuraavan päivänä esimerkiksi valkosuklaa rouheella ja tuoreilla mustikoilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti