30.10.2015

Illallinen

Päätin pitkästä aikaa tehdä illallisen joka sisältää alku- pää ja jälkiruuan! Eilisen illan katselin netistä mitkä päätyy listalle, mutta en päässyt ihan yhteys ymmärrykseen itseni kanssa, joten lopullisen päätöksen tein vasta kaupassa raaka-aineita katsellessa. Muistin vasta kotiin tullessa, että kamerastani on edelleen patterit loppu, joten koitin saada siedettäviä kuvia ihan vain kännykälläni jo pimeään aikaan..

Alkuruuaksi tein graavilohi-tartarleipiä.
Pääruuaksi nachokuorrutettua broilerinpihvejä.
Jälkiruuaksi piti olla marjarahkaa, mutta töistä jäi niin paljon halloween munkkeja, joten toin niitä jälkkäriksi.


Graavilohi-tartarleivät

Saaristolaisleipää

150g graavilohta
1 punasipuli
1 vihreä omena
1½rkl sinappia
1tl pippuria
200g kevyt crème fraiche 

1.  Leikkaa leipäviipaleista tummat reunat pois. Voitele leivä.
2. Leikkaa lohiviipaleet pieniksi paloiksi. Hienonna punasipuli. Leikkaa kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki lohitartarin ainekset. 
3.  Lusikoi seosta leiville. 
4. Koristele oman maun mukaan.

Aikaa näiden tekemiseen menee noin 20min.


Nachokuorrutettu broilerinpihvi ja riisi

200g herne-maissi-porkkanaa
2,5dl kolme juustoa ruokakermaa
½tl currya
1rkl sokeria 
1dl maissilastuja 
130g mustaleima raastetta
600g marinoituja broilerin fileepihvejä

1. Lisää juustokermaan curry ja sokeri. Sekoita seos kasvisten joukkoon. 
2.  Murenna tacolastut. Sekoita muruseos lautasella juustoraasteen joukkoon.
3.  Kasta broilerifileiden yläpuolet muruseokseen. Nosta fileet vuokaan kasvis-hedelmäpedille kuorrutettu puoli ylöspäin. Ripota loppu muruseos fileille.
4.  Kypsennä 200 asteessa n. 40 min.

Valmisteluihin meni vain noin 10min, helppoa ja nopeaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti