Isänpäiväksi pääsi taas uusi resepti testiin - valkosuklaajuustokakku vadelmasuklaakuorrutteella. Suklaata on toisinaan aika vaikea käsitellä ja monesti skippaan ohjeet, jossa joutuu liiaksi leikkimään suklaan kanssa kun tuntuu, että se usein paakkuuntuu tms (eli lämpötilat ei ole kohdillaan). Tällä kertaa päätin kokeilla ja tällä kertaa kaikki onnistui hyvin kun oikein keskityin suklaan kanssa toimimiseen. Kakku oli todella hyvän makuinen, etenkin kuorrute. Kuorrutteesta tuli kyllä liian paksua ja kakkua oli todella vaikea leikata. Lopulta otin koko kuorrutteen pois ja pilkoin viereen niin siitä sai ottaa erikseen lautaselle. Suosittelen testaamaan, mutta kannattaa tosiaan keskittyä kuorrutteeseen, että sen saisi mahdollisimman ohuena.
POHJA
200g kaurakeksejä
80g voita
VALKOSUKLAATÄYTE
300g valkosuklaata
2dl vispikermaa
250g mascarponea
200g vaniljatuorejuustoa
2rkl tomusokeria
KUORRUTE
200g valkosuklaa
3rkl ruokaöljyä
0,75dl pakkaskuivattua vadelmaa
1. Murskaa pohjan keksit ja sulata voi. Yhdistä aineet ja painele kevyesti irtopohjavuoan pohjalle. Irtopohjavuokaan kannattaa ensin laittaa leivinpaperia.
2. Sulata täytteen valkosuklaa mikrossa.
3. Vaahdota vispikerma kuohkeaksi.
4. Notkista mascarpone ja tuorejuusto isossa kulhossa. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt sulatettu valkosuklaa. Vatkaa tasaiseksi ja lisää tomusokeri. Lopuksi lisää joukkoon varovasti käännellen kerma.
5. Nostele täyte pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli.
6. Sulata kuorrutteen valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä.
7. Irroita kakku vuoastaan ja nosta kakku leivinpaperin päälle.
8. Lisää hieman jäähtyneet valkosuklaan joukkoon ruokaöljy sekä vadelmamurut ja sekoita tasaiseksi.
9. Kaada kuorrute vähitellen kakun päälle ja levitä tasaisesti reunoja myöten.
10. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään noin pariksi tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti